کودک و بازی

کودک و بازی

کودک و بازی

کودک و بازی هایی که یک سرگرمی مناسب برای او ایجاد کنند، امروزه بزرگترین مسئله والدین می باشد.

کلاس ژیمناستیک ! کلاس شنا! کلاس آواز! کلاس نقاشی و انواع و اقسام کلاس های ورزشی و هنری، باعث شده تا والدین در میان کلاس های مختلف و متنوع سرگردان شده و کودک خود را نیز، سرگردان کنند.

اما به اعتقاد سو دوگان پرستار کودک و من، جین هیلز وبلاگ نویس،‌گاهی اوقات بهترین سرگرمی برای کودک ، خود والدین هستند.

 

جدا از سوالاتی که والدین درمورد مراقبت های عمومی و تندرستی کودکشان  می پرسند این سئوال که ” آیا باید فرزندم را در گروه های موسیقی یا کلاس های ورزشی و غیره ثبت نام کنم؟” زیاد پرسیده می شود

و جواب آنها این است : خیر

پوستری که در اتاق انتظار سلامت کودکان و مادران است را به یاد می آورم که نوشته بود :

” شما معمار مغز کودک خود هستید”.

بنابراین شما به اسباب بازی ها یا گجت های گران قیمت نیازی ندارید.

( مترجم: گجت ها وسیله هایی ابتکاری، خلاقانه و جدید هستند و از فناوری ها نو بهره می برند مثل تبلت، گوشی هوشمند، دستگاه پخش ام پی تری و موشواره بی سیم)

 

نشانه والدین خوب، ٍثبت نام کودک در هر فعالیتی که دور و اطراف محله اشان باشد نیست، بلکه وقت گذاشتن و صرف وقت برای کودک است.

بهترین اسباب بازی چیست؟

برای کودکان،‌ بهترین اسباب بازی شما هستید. شنیدن صدای شما (‌چه در قالب آواز،‌ خواندن کتاب، صحبت کردن در مورد آنچه در حال انجامش هستید مثلاً زمانی که پوشکش را عوض می کنید)، نگاه کردن به چهره شما و فراگیری اینکه چطور اصطلاحات را بکار می برید هم برای کودک آموزنده است هم یک بازی دوست داشتنی.

دمیدن روی شکم کودک هم از دید او ، یک بازی تلقی می شود.  همانطور که کودک شما بزرگتر می شود و رشد می کند، سرگرمی هایش را در چیزهای ساده پیدا می کند مثل بالارفتن از جایی، بهم ریختن اشیا، غلت زدن ، قایم شدن و کتاب خواندن ( البته بدون صدا ).

 

همینطور که به سال های آینده قدم می گذارد با چیزهایی مثل دوچرخه سواری و لباس پوشیدن سرگرم می شود و یاد می گیرد چطور چیزی را بگیرد و پرتاب کند.

برای شروع، شما باید ابتدا بازی کنید اما همانطور که کودک شما بزرگتر می شود متوجه می شوید که آنها تلاش می کنند توجه شما را به برقراری ارتباط با آنها در بازی جلب کنند.

کدام کودک است که بارها و بارها اشیا را از بالای صندلی به پایین پرتاب نکند. آنها خیلی باهوش اند چون می دانند ما این کار را دوباره و دوباره  برای آنها انجام می دهیم

(‌مترجم: منظور برداشتن آن شی یا اسباب بازی است و تحویل مجدد به  کودک تا دوباره آن را به پایین پرتاب کند).

بازی چگونه به رشد کودک کمک می کند؟

بازی علاوه بر اینکه به کودک کمک می کند تا راه حل بعضی از مسایل و مشکلاتش را پیدا کند به او این امکان را می دهد تا استقامت خود را در موارد مختلف سنجیده و توانایی هایش را به نمایش بگذارد. همچنین  کودک با برخی از بازی ها می تواند بر ترسش نیز، غلبه کند.

در طول بازی،‌ کودک به شما نگاه می کند و به دنبال رفتارهای قابل قبول است رفتارهایی که اخلاق و ارزش های خانوادگی شما را تشکیل می دهد.

حین بازی، خلق و خو و شخصیت کودک شکل گرفته و به او کمک می کند تا چگونگی برقراری ارتباط را یاد بگیرد.

این ارتباطات برای رشد کودک حیاتی است. همین شناخت و ارتباطات است که باعث می گردد تا کودک در بزرگسالی تبدیل به انسانی قوی، سالم و جا افتاده به لحاظ احساسی،‌ فیزیکی و شناختی شود.

همانطور که قبلا گفته شد دوران نوزادی برای برخی والدین طاقت فرساست. با وجود تمام کارهای سختی که انجام می دهید به نظر نمی آید پاداشی از طرف کودک دریافت کنید اما مطمئن باشید حتی اگر برای دیدن حاصل کارتان زیاد طول بکشد شما در این مدت،  کمک شایانی به مغز کودک می کنید.

من نمی گویم نمی توانید کودکتان را در فعالیت های اجتماعی مختلف ثبت نام کنید یا قدرت خریداری اسباب بازی را ندارید. می گویم کودک شما به شما احتیاج دارد !

 

تا به حال از چند نفر شنیده اید که می گویند؛ در اولین سال تولد یا جشن کریسمس کودکشان،‌ کودک به جای اینکه با خود اسباب بازی مشغول شود با کاغذ کادو ها و بسته بندی آن سرگرم شده است؟

چند نفر از دوستانتان به شما گفته اند که کودکشان در جایی که برای بازی آنها تعیین شده، ‌بازی نمی کنند و به جای آن می خواهند در آشپزخانه با قابلمه و ماهی تابه بازی کنند؟

برای  بازی های ساختاری مثل  شنا و یا ورزش های تیمی، زمان زیادی وجود دارد اما وقتی آنها کوچک هستند یک بازی ساده دالی موشه نشان دادن پرنده ها در باغچه، غلت زدن روی زمین و خندیدن یا به پیک نیک رفتن تمام احتیاجات کودک شما را تخلیه می کند. مهمتر از همه،  این بازی ها هیچ هزینه مالی برایتان ندارند غیر از شما و زمانی که صرف می کنید.

نویسندگان : سو دوگان، جین هیلز

مترجم : ندا سائقی

ویرایش: فریبا اباذری

مراقب کودکی کودکمان باشیم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا