چرا بچه من پرخاشگر است؟

چرا بچه من پرخاشگر است؟

چرا بچه من پرخاشگر است؟ این سئوالی است که در اغلب جلسات مشاوره، والدین از من   می پرسند. همچنین برای آنها این سئوال مطرح است که: ” چرا وقتی فرزندشان چیزی می خواد و به او  نمی دهند داد می زند و هر چیزی دم دستش باشد پرت می کند و حتی گاهی والدینش را با مشت می زند؟

آیا کودک خشمگین امروز انسان پرخاشگر فردا خواهد بود؟

شاید برای شما این سئوال پیش آمده باشد که آیا کودک پرخاشگر در بزرگسالی تبدیل به  فردی خشن و پر خاشگر و آسیب زننده به افراد پیرامون خود، خواهند شد؟

کارشناسان معتقد هستن بايد بین اعمال خشونت‌آميز و احساس خشم تفاوت قایل شد؛ چون این دو با یکدیگر کاملا متفاوت هستند.  طبق تعريفی كه از خشم و خشونت ارائه شده است ،خشم یک احساس طبیعی است که در همه ی افراد وجود دارد و  خشونت  یک رفتار است که با توجه به نوع تربیت افراد، محیط زندگی و   ژن آنها، بروز پیدا می کند.

 

البته این بدان معنا نیست که اینگونه رفتار قابل اصلاح و کنترل نمی باشد بلکه کارشناسان و روانشناسان ثابت کرده اند که افراد با آموزش می توانند کنترل رفتار خود را به دست بگیرند و رفتار های خصمانه خود را تحت کنترل در آورند.

اگر با خودمان صادق باشیم احساس خشم و علاقه به بروز رفتارهای خصمانه را هر چند وقت یکبار و یا گاهی هر روز! نسبت به همسر، همکار، رئیس و یا حتی فرزندانمان در خود می بینیم.

حتماً برایتان پیش آمده که گاهی کودک یا کودکانتان رفتاری بروز می دهند که شما را تا حد جنون، عصبانی می کنند و دلتان می خواهد کله آنها را بکنید!!!

اگر بگویید تا به حال چنین احساسی نداشته اید به جراٌت به شما می گویم که یا یک انسان طبیعی نیستید و یا در توهم به سر می برید؟!…( نمی گویم دروغ می گویید!!!!)

آیا خشم طبیعی است؟

خشم و احساسی که از آن بر هر فرد تاثیر می گذارد یک عكس‌العمل کاملا طبيعی است؛ پس اگر چنین احساسی دارید لازم نیست آن را مخفی و یا انکار کنید.

چیزی که باید آنرا کنترل و مخفی کنید رفتاری است که هنگام خشم بروز می دهید و به آن پرخاشگری و خشونت می گویند. چون دقیقا همین زمان است که کودک از شما می آموزد که در چنین مواقعی، چگونه رفتار کند.

یادمان باشد که نباید فقط به جنبه‌های منفی احساس خشم توجه کنیم، بلكه  خوب است به آن جنبه از احساسات  مثبتی که برای همراه شدن با  یک فرد خشمگین برای تغییر احساس او در خود به وجود می آوریم و آن را به کودک نیز آموزش می دهیم  نیز، بیاندیشیم.

 

زیرا در این لحظات است که کودکان از ما می آموزند که چگونه و در چه زمان هایی با کنترل رفتار خود در مقابل یک فرد خشمگین و یک همراهی مثبت و اصولی نه تنها می توانند باعث آرامش آن شخص بشوند؛  بلکه می توانند احساس  منفی خود را با یک حس خوب همیاری،  به حسی مثبت، تغییر دهند.

شاید الان این سئوال برای شما پیش آمده باشد که چطور می توانیم به این درجه برسیم که هم خشم خودمان را به درستی کنترل کنیم و هم به کودکانمان بیاموزیم ؟

به طور خلاصه  دو اصل که با رعایت آن تا حدود زیادی می توانیم  کنترل خشم را به کودکمان بیاموزیم به شرح زیر می باشد:

1- خشم خود را طبیعی جلوه دهیم اما رفتارخشونت آمیز بروز ندهیم زیرا کودک از رفتار ما می آموزد نه از کلام ما .

2- تفاوت احساس خشم و رفتار خشونت‌آميز را برای کودک شرح دهیم و به کودک اجازه دهیم احساس خشمش را با کلمات بیان کند اما اجازه رفتار خصمانه به او ندهیم.

این ویدیو را ببینید

 

اگر می خواهید در اینباره بیشتر بدانید

بخش دوم کتاب گوی سوم از “چهار گوی شیشه ای” را  حتماً بخوانید

لطفا تجربیات خود را در مورد احساس خشم و رفتار خشونت آمیز و اثرات آن، برای ما بنویسید تا در مقاله بعدی با خوانندگان به اشتراک بگذاریم. ( درصورتیکه تمایل ندارید نام شما ذکر شود، حتما قید بفرمایید )

مراقب کودکی کودکتان باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا