ترس کودک یعنی چه؟
ترس از جمله مشکلات فراگیر کودکان است که اغلب والدین به شکل های مختلف درگیر آن هستند. اگر والدین بدانند در چه زمان هایی ترس فرزندشان طبیعی و چه زمانی به واسطه عوامل بیرونی و اکتسابی است، با اقدامات زود هنگام می توانند این مساله را قبل از تبدیل شدنش به ترس های شدید و اختلال، حل کنند تا نیازمند درمان های بالینی بلند مدت و پر هزینه نشوند و هدف اصلی ما در این کارگاه، ارایه اطلاعات مفید برای پیشگیری، شناسایی و حل مشکل ترس کودک قبل از تبدیل شدن آن به هراس شدید یا فوبیاست.
در کارگاه ترس کودک چه مطالبی گفته می شود؟
در کارگاه ۹۰ دقیقه ای ”ترس کودک” که در دو بخش تقدیم والدین و مربیان کودکان ۱ تا ۱۲ سال می گردد، ابتدا برای درک ریشه های این مشکل، انواع ترس توضیح داده می شود و سپس روند شکل گیری ، چگونگی ایجاد و تقویت این حس در کودکان مورد بررسی قرار می گیرد.
در طول این دوره، راهکارهایی علمی و عملی برای پیشگیری، کاهش و کنترل این مشکل و علایم شناسایی آن به عنوان یک اختلال، ارایه می گردد.
فوبیا یا هراس شدید چیست؟
فوبیا یا هراس شدید، اغلب در موارد زیر بروز پیدا می کند:
- شخص یا یک نوع شخصیت
- حیوان یا حشره
- یک شی خاص
- مکان یا نوعی از مکان ها
- یک موقعیت و...
فوبیاها اغلب به گونه ای هستند که زندگی روزمره کودک را مختل می کنند. این گونه ترس ها، فراتر از ترس معمول کودکی هستند و حتی با حمایت های معمول والدین یا سایر مراقبان نیز برطرف نمی شوند و نیاز به مداخله یک روانشناس کودک دارد تا به طور دقیق، مورد بررسی قرار گیرد.
در این مورد به طور کامل در کارگاه توضیح داده شده.